Fotoblog o světě, ve kterém všichni žijeme. O světě, ve kterém se vše dá vyjádřit mnoha způsoby. O světě, jaký si sami vytváříme.

pátek, dubna 29, 2005

Překážka v cestě

Po krátké pomlce opět nová fotka. Během tohoto týdne jsme měl příležitost promluvit si s některými lidmi o mém blogu. Názory byly rozporuplné. Většině se mé fotky líbí, za což jsem rád a budu se je snažit nezklamat a dál pokračovát ve focení. Názory se ale nejvíce rozcházely v hodnocení mých komentářů k fotkám. Jednomu se líbily, druhý je naopak zavrhoval.
A já myslím, že je to tak dobře. Nic se nemůže líbit všem. Nakonec jsem se rozhodl překročit toto pomyslné stéblo a dál si razit svoji vlastní cestu. Jsem to přeci já, kdo rozhoduje, kterou cestou se vydat.

neděle, dubna 24, 2005

Narušení harmonie

Měli bychom mít na paměti, že to, co v životě vykonáme již nemůžeme vrátit zpět. Samozřejmě je možné následky odčinit. Ale ať se budeme snažit sebevíc, čas nevrátíme a některé věci již napravit nejdou. Nebylo by tedy lepší chybám předcházet, než je napravovat?

čtvrtek, dubna 21, 2005

Nekonečno nemá konec

Tímto titulkem jsem se rozhodl označit dnešní netradiční fotku.
Jak velký je náš svět? Kdo může tuhle otázku zodpovědět?
Čím více rozšíříme své obzory, tím lépe pochopíme celý svět.
Svět je pro nás tak velký, jak dalece ho dokážeme pochopit.

neděle, dubna 17, 2005

Jiný svět

Včela a její práce. Celý život pracuje a nikdy si nestěžuje. Její celoživotně vykonané dílo je v tak velkém společenství téměř nepatrné, ale ona přesto vytrvá a bude plnit svůj úkol na tomto světě s kažodenním nasazením života. Jak krásný by byl svět, kdyby mezi lidmi bylo více včel...

čtvrtek, dubna 14, 2005

Jarní probuzení

Po celodenním brainwashingu ve škole jsem si musel odpoledne udělat malý relax a vydal jsem se na procházku kolem řeky. V trávě jsem nalezl tuto drobnou květinku, zcela osamocenou, ale přesto plnou života. Myslím, že lidé by si měli více všímat přírody a její obrovské síly a poučit se z toho co vidí.

úterý, dubna 12, 2005

Jaro na Vltavě

Tak jsem se také jednoho dne vydal do Prahy za účelem obchodu a neopomenul s sebou vzít foťák. Po chvílí přemýšlení jsem se rozhodl, že se vydám směrem k Vltavě. Všude byla spousta turistů, holubů a znenadání na mě vykoukl Karlův most a jemu v patách Pražský hrad. Neváhal jsem a udělal pár foteček. Počasí focení moc nepřálo a barevně tedy fotky nebyly nijak zajímavé, snad je zpestří černobílá úprava. V Praze jsem také objevil pár zákoutí, která v brzké době v nočních hodinách plánuji vyfotografovat.

neděle, dubna 10, 2005

Životní cesta

Všechny cesty vedou ke stejnému konci. A na každém konci je světlo.

pátek, dubna 08, 2005

Hvězda nebo květina?

Věci vždy nemusejí být takové, jaké na první pohled vypadají. Když se budete dívát pozorně a otevřete dokořán dveře své vlastní fantasii, můžete objevit to, co zůstavá běžnému pohledu skryté.

úterý, dubna 05, 2005

Cesta do neznáma

Takhle vypadá část plzeňského obchvatu. Občas tu projede i nějaké auto, ale většinou most zeje prázdnotou.

sobota, dubna 02, 2005

Živé kadeře

Rostlinka, která přežžila zimu ve své plné kráse. ŠŠkoda, žže jižž není požživatelná a použžívá se jako krmení pro rodinného králíka. A mimochodem, je to Kadeřávek.