Fotoblog o světě, ve kterém všichni žijeme. O světě, ve kterém se vše dá vyjádřit mnoha způsoby. O světě, jaký si sami vytváříme.

neděle, října 29, 2006

B[ l ]oom

Dnes ráno jsem vstal pln nadšení, že je den o hodinu delší. Roztáhl jsem žaluzie, vyhlédl do tmy a usoudil, že je venku tma a vůbec mi to nepřipomíná desátou hodinu ranní - natož pak devátou. Sedám k počítači a jdu vylovit květinu z archivu. Připomíná mi léto. Minulý týden, chata, nějaká květina, kvete, fotím ji, postuji...já vím: znovu květ, středovka, jednoduché makro, syté barvy, ale co fotit, když je venku tma...

úterý, října 17, 2006

British Museum

V lepší náladě, s bílým rámečkem. Britské museum. Pro mě povinností při každé návštěvě Londýna. Rosettská deska, mumie, přilbice, buddhové...

Zkrátka rozkraďte světové památky, budďte určitý čas dějin, který předem odhadnete jako nepříliš důležitý - tak jest se o něm nebude v budoucnu tolik mluvit, hodně výbojní, ježděte po světě, přesněji ten svět splavujte, vemte s sebou pár můžu v přilbicích, které následně vystavíte spolu se zcizenými artefakty, umistěte všechny ty věci, které jste získali, je jedno jak, pod obří prosklenou střechu, na dveře vylepte cedulku "Free Entry" a lidé vás budou milovat.

1/320 s, F 4.00, ISO 100

neděle, října 15, 2006

Potato chips

Posledních několik hodin jsem strávil nad blogem a jeho rekonfigurací po přechodu na zbrusu nový systém. Blogger.com si vymyslel jakousi skvělou novou věc, pomocí které bude vše snazší a přehlednější. Omyl. Jediné čeho docílil bylo, že stará verze začala byt zabugovaná a nová je ještě více nepřehlednější, než ta minulá.

Ale co naplat, je to zdarma, je to relativně jednoduché pro uživatele-neprogramátora a v neposlední řadě jsem líný to vše migrovat někam jinam, protože bych musel vynaložit neúměrné množství energie vzhledem k budoucím positivům, z výše zmíněného plynoucích.

Vzhledem k množství bugů, množících se v celém systému, se vyskytla menší pausa v přidávání fotek, jež je i tak dosti nepravidelné. Abych předešel poznámkám, že zde píšu o ničem a již rozhodně ne o fotkách, přidám několik informací o tom jak tvorba daného snímku probíhala. Tedy:

Brambory omyjeme, osušíme a přepůlíme. Pečící formu potřeme olejem a posypeme solí. Brambory poskládáme řezem dolů a pečeme je v dobře předehřáté troubě asi 20-25 minut. Mezitím opláchneme rajčata. Očistíme je, rozčtvrtíme a odstraníme zrníčka. Dužinu pokrájíme na kositčky. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Opereme čerstvý tymián a ze snítek stáhneme lístky. Smícháme rajčata, cibuli, tymián, tvaroh a žloutek. Očistíme a omyjeme naťové cibulky a nakrájíme je na tenká kolečka. Plátky slaniny přepůlíme, sýr nakrájíme na slabé plátky. Na polovinu pečených brambor dáme tvarohový krém, druhou polovinu obložíme naťovými cibulkami, sýrem a slaninou. Pak všechny brambory při stejné teplotě ještě asi 10 minut zapečeme.


1/60 s, F 2.80, ISO 100