Fotoblog o světě, ve kterém všichni žijeme. O světě, ve kterém se vše dá vyjádřit mnoha způsoby. O světě, jaký si sami vytváříme.

středa, července 25, 2007

From Spain to China

Nikdy bych nevěřil, jak snadno se lze dostat ze Španělska do Číny.

čtvrtek, července 12, 2007

Fly Away

...a za deset dní jsem zpět. Dnes jsem dokončil veškeré přípravy a již nic nebrání mému zítřejšímu odpichu ze země. Cílovou destinací je Španělsko, pobřeží asi 50km vzdálené od Barcelony. Příprava ve formě návštěvy knihkupectví, zakoupení dle mnohých (sám posoudím tak za tři dny) geniálního románu Mistr a Markétka, následována zabřednutím v množství typů SD paměťových karet z důvodu nutného upgradu vybavení před nečekaně dlouhou dovolenou, je u konce. Po testování jsem vybral osvědčenou značku Kingston - 2048MB High Speed, jejíž 1GB varianta mi skvěle slouží již přes rok. Původně jsem plánoval koupit kartu typu SDHC - High Capacity, leč jsem zjistil (po několika mailech, dopisování si s výrobci karet, výrobcem fotoaparátu, českými digifotografy a finálním testu karty fe foťáku), že na své A620 tenhle typ karet nerozchodím. Ale předpokládám, že 3GB budou stačit. Čísla se pohybují někde kolem 2000 fotografií, což je přiměřené číslo. 200 fotek denně snad nebude problém udržet. Nostalgicky musím vzpomenout na časy, kdy jsem jel na třítýdenní projížďku Francií či BeNeLuxem a měl jsem na každý týden 36ti-snímkový film. A taky to stačilo.

Dnešní fotka je ze skvělé čtyřdenní akce, jež proběhla v minulém týdnu na chatě s přáteli. Chata je poblíž vesnice Výrov a stejně pojmenovaného rybníka. Zážitky se nedají shrnout do jednoho spotu. Poprvé jsem stál před kamerou a nechal zde vyniknout ladnost svých pohybů při cvičení les-robicu. Svedl jsem noční bitvu o závin, plížil jsem se džunglí ve snaze najít talíř, nezapálil jsem svíčkou les, naučil jsem se vařit smaženici a mnohé další.




úterý, července 03, 2007

Cask of...