Fotoblog o světě, ve kterém všichni žijeme. O světě, ve kterém se vše dá vyjádřit mnoha způsoby. O světě, jaký si sami vytváříme.

sobota, listopadu 17, 2007

White Tree of Prague

Na zádech batoh, v batohu termosku s rumovým čajem. Rumový čaj, to je ten čaj, který se nedá pít, pokud ho zapomenete osladit. Ve druhém batohu, sardelová pasta, strava třetího ticíciletí, rozemleté zbytky sardelí. Na rameni stativ, na něm fotoaparát. Na rukou rukavice, v nich ledové tyčky od stativu. Lístky na metro s dlouze rozvažovanou koupí, nakonec zakoupené hodinu před jejich kontrolou Dopravním podnikem města Prahy.

Včerejší noci jsem ještě s Petrem navštívil Prahu. Na víkend nám byl zapůjčen stativ, který bude nejspíš toto pondělí chybět nějakým medikům, kteří s ním budou chtít natáčet operace. Mají smůlu, tenhle víkend jsme s ním fotili Prahu. Dokonce jsme objevili malý pražský Disneyland. Vlastně jenom jeho část. Disneyho hrad. Disney Castle.

Máme kolem 250 fotek. Většinu nepovedených. Jsou mezi nimi však velké skvosty, které zásadně změní chápání fotografie. Expoziční čas 15 sekund. Clona 8.0. A dál? Přiblesknutí! Ano, měli jsme stativ a blýskali jsme patnácti vteřinové expoziční časy.

Nevím jestli se Praha stala Městem králů, ani nevím, kdo dobyl Minas Tirith, každopádně Praha má již dnes také svůj Bílý strom, který je, jak jinak, umístěn na "nádvoří" Pražského hradu.

Claim: Pokud jste nečetli Pána prstenů, je zcela v pořádku, že vám předchozí tři řádky nedávají smysl. Pokud vám nedává smysl celý text, chyba je někde jinde.


0 Comments:

Okomentovat

<< Home