Fotoblog o světě, ve kterém všichni žijeme. O světě, ve kterém se vše dá vyjádřit mnoha způsoby. O světě, jaký si sami vytváříme.

neděle, ledna 06, 2008

Gateway

Asi nejzdařilejší fotka z pobytu v Budapešti, kam jsem, na přelomu roku, již podruhé zavítal. Budapešť mě znovu ohromila. Doznívající atmosférou Vánoc, oslavami příchodu nového roku, pozorováním Dunaje, centra města, Novoročních ohňostrojů a to vše z krásné vyhlídky budínského hradu. Pokud nevíte, kam vyrazit příští rok, Budapešť mohu s klidným srdcem doporučit.

Fotografie je lehce netematická, ale vystihuje atmosféru starých uliček, kde je stále cítit onen turecký vliv. Určitý odraz blízkého východu budete mít ale všude v Budapešti, tedy pokud se pohybujete v historickém centru. Krásné turecké lázně, kopulovitost starých budov, která může mnohým připomínat tvar mešity, ale to už je čistě individuální. Zpět k lázním, tentokrát jsme šli až k večeru, po setmění a je to mnohem větší zážitek. Z části k tomu jistě přispěla i lehká pára, která se nese nad celými lázněmi. Někdy jsou mlhové oblaky odpařující se vody tak husté, že kolem sebe nevidíte větší než metrový koridor. K tomu je celý venkovní prostor kouzelně nasvícen. Lázně, o kterých mluvím jsou kousek za Náměstím hrdinů a nesou jméno významné postavy maďarských dějin (zřejmě národní hrdina, místní hrabě, politik) - Széchenyiho lázně.


0 Comments:

Okomentovat

<< Home